NIEUWSBRIEF FEBRUARI

VERSLAG MISSIE MALAWI & MOZAMBIQUE.

 

Na een lange maar voorspoedige reis via Frankfurt, Addis Abeba naar Blantyre kwam het team aan en huurde een auto bij Sam Singh Rent-a-car en ging op weg via Mwanza naar Moatize in Mozambique. Het is zomer in dit deel van de wereld en de voorspellingen waren: onweer, tropische regenbuien (dagenlang) en zeer hoge temperaturen met een lucht vochtigheid van 94%. Voor het team niet een prettig vooruitzicht, MAAR WE DIENEN EEN LEVENDE GOD, die HET WEER in ZIJN HANDEN HEEFT! Bij de grens met Mozambique verliep alles soepel en kon het team na betaling van Mt.1300, - (+ € 18,70) het land binnengaan. De volgende dag startte Pst. Dr. Mildred met de allereerste Spirit & Power Ministries WomenLife Conferentie in Mozambique. De middag ervoor kwam Pst. Jacob Simbe nog informeren of de mannen ook mochten komen want ze waren zeer geïnteresseerd in het thema: Identiteit gaat vooraf aan verandering! Het concept van een vrouwenconferentie, alleen voor vrouwen, was nog niet ingedaald! Uiteraard waren de nationale director, de vertaler (de covoorganger) en de lokale voorganger welkom evenals de Apostel, Bishop Dr. Bert Elferink. God deed een machtig werk en bijna alle aanwezige vrouwen omarmden hun identiteit in Christus en namen definitief afscheid van hun oude, door de wereld opgelegde of door omstandigheden gemarkeerde identiteit. ’s Middag werden vele vrouwen genezen van diverse kwalen. Het thema over geloof uitgewerkt in de ontmoeting die de Heer Jezus had met de bloedvloeiende vrouw werd met open armen ontvangen en een zuster werd daadwerkelijk genezen van een bloedvloeiing!  We dienen een machtige God. Tussen de middag werd er een heerlijke maaltijd geserveerd!

JEUGD CONFERENTIE:

De volgende dag was de jongeren conferentie, ook een allereerste in Afrika en men heeft zoveel honger naar Gods Woord dat de leeftijd werd uitgerekt van 10 – 45 jaren. Toch waren het merendeel echte jongeren. Je kent het wel, hangend in de stoel met hun armen over elkaar om de ‘kat uit de boom’ te kijken. Het is zo geweldig wat Gods Geest doet. Onze Spirit and Power Kerk daar heeft een enthousiaste lofprijsgroep en diverse zanglei- ders waaronder eentje, die Pst. dr. Mildred herinnerde aan haar jongelingsjaren als lofprijs- leidster. Hij motiveerde en inspireerde de oudere jeugd en na het onderwijs en het persoonlijke gebed met elke jongere stonden ook de tieners uit alle macht te dansen voor onze God! Wat een feest! Heerlijk om met elkaar te dansen, net als David danste uit alle macht voor onze God! De jongeren grepen de boodschap van geloof en hoop voor een toekomst met God. Een toekomst van mogelijkheden, succes en een betekenisvol leven voor God, jezelf, anderen, de kerk en de wereld om je heen! Uiteraard werd er met elkaar gegeten! Hier enige foto’s……

GEMEENTE OPBOUW CONFERENTIE:

Op zondag kwam de hele gemeente bijeen voor een hele dag prediking, onderwijs, lofprijs, aanbidding en verandering! Het feest met en voor God ging zonder ophouden door. Een echtpaar uit de Presbyteriaanse Kerk had deze dag uitgekozen voor een eerste bezoek aan onze Spirit & Power Volle Evangelie Kerk. Ze kwamen uit Malawi en woonden sinds enige maanden in Tete. Ze HADDEN GEHOORD dat dit een LEVENDE KERK VAN GOD was en ze kwamen kijken. Ze ervoeren Gods Woord, Gods Aanwezigheid en het Leven van Gods Geest. Ze kwamen de Bishop bedanken en bemoedigen met hun getuigenis! Bishop dr. Bert vroeg Pst. Jacob om getuigenissen van deze conferentie en hij schreef: ‘Bishop er zijn teveel getuigenissen om door te geven. Mensen zonder hoop en die geen (uit)weg meer zagen staan nu te getuigen. Deze Conferentie heeft elke aanwezige totaal veranderd!’.  Aan God alle eer!

SCHADE: Gods tegenstander was niet blij met de grote wonderen, genezingen en veranderin- gen in mensenlevens en hij inspireerde een rund om de gehuurde auto aan te vallen terwijl het team terug reed (nog geen 40 km/p.u) naar de slaapplaats. De auto’s voor hen liet het rund met rust, maar toen de auto van het team hem passeerde gooide hij zijn kop met grote hoorns tegen de auto en richtte een grote schade aan: de koplamp en de zijspiegel totaal vernield! Schade was € 2000, -. Er is geen verzekering die deze schade denkt, dus het moet betaald worden van ons missiebudget.

CONFERENTIE DAG IN MALAWI:

In Miseu-4 hadden we één dag, in de ochtend een WomenLife Conferentie en in de middag een Jeugdconferentie. Ook hier kregen de deelnemers een maaltijd aangeboden en waren de bijeenkomsten zeer succesvol voor God. Het leger van vrouwen die Gods Woorden spreekt en doet is met vele deelneemsters uitgebreid. Ook werden zieken genezen en werden de vrouwen en jongeren gezalfd met een verse zalving van onze God. Pst. Emmanuel had twee tenten en een geluidsinstallatie gehuurd en het hele dorp kon meegenieten van deze Conferentie. Na afloop dansten de dames en jongeren voor onze God.

HET WONDER VAN HET WEER:

De gemeenteleden, de leden van Facebook WomenLife, wij en onze partner hebben gezamenlijk gebeden voor goede weersomstandigheden. We kunnen u vertellen dat God het wonder heeft gedaan. In Mozambique noemde men het weer erg koel voor de tijd van het jaar. De dagen ervoor en erna waren 45 gr. C en meer. In Miseu-4 bestrafte Pst. dr. Mildred de eerste regendruppels en onmiddellijk stopte het met regenen. Even verderop stortte de tropische regenbuien zich neer. Het team zag later de grote plassen (leken meer vijvers) water op de wegen, paden en weilanden staan. Alle eer aan onze God!